tirsdag 29. mai 2012

GM Heikki Westerinen blir med igjen


Den finske veteran GM Heikki Westerinen  har meldt sin ankomst igjen i år.  Heikki ble stormester 1975 og han har frem til nå deltatt i sjakk-OL imponerende 19 ganger.
Gjennom hele karriere sin har Westerinen vært kjent for å ha et skapt blikk for alle typer kombinasjoner men spørsmålet er vel om ikke han virkelige styrke har vært evnen til å bygge partiene opp de taktiske klimaks.
Sist en listen advarsel til Heikki motstandere i årets turnering:
Med nærmere 4000 (!) registrerte partier i de moderne sjakkdatabaser er Westerinen vanskelig å forberede seg mot.
Men han liker vist fortsatt å spille Kongegambit - om nogen har lyst ;-)

lørdag 21. april 2012

GM Leif Øgaard blir med!

En av Norges beste spillere gjennom tidene, stormester Leif Øgaard (60), blir igjen med i minneturneringen for Svein Johannessen. Med sine NM-titler i 1974 og 1975 overtok Leif rollen som Norges førstespiller etter Svein (som vant NM for siste gang i 1973) og han ga den først fra seg da Simen Agdestein brød igjennom i 1982.
På sitt beste holdt Leif Øgaard fint balansen mot den absolutte verdenseliten og at han har bevart spillestyrken tross mye arbeide og familieliv demonstrerte han med å ta sitt 3. og siste GM-napp i Eliteserien i 2007. En prestasjon som omsider ga han den stormester-tittel han egentlig burde ha fått i årene omkring 1980.
For mer info om Leif Øgaard anbefales Atle Grønns artikkel i Norsk Sjakkblad (nr 3/2007). Les den her!

fredag 30. mars 2012

GM Tiger Hillarp blir meg igjen

Den svenske stormester Tiger Hillarp har også meldt sin ankomst. Tiger delte i fjor 2.-4. plassen etter Marc Arnold sammen med Jon Ludvig og Geir Sune Tallaksen Østmoe. Et godt gjett er at Tiger vil være stålsatt på å gjøre det en plass bedre i år!

GM Carsten Høi blir med igjen


Den danske DM-veteran og stormester Carsten Høi var ikke et sekund i tvil om hvorvitt han ble med igjen i år, da han i svaret sitt skrev: "Sveins turnering er et must og en pligt! Glæder mig til den!" Takk, Carsten! 

GM Mark Hebden blir med igjen

Spilleren med verdens kanskje mest rutinerte "sjakk-hånd", den erfarne engelske stormester Mark Hebden blir i år med i minneturneringen for Svein Johannessen for femte gang på rad. Mark vant Sveins 3. i 2010 foran Jon Ludvig og vil utvilsomt være å finne på toppbrettene igjen i år. (Vannflasken på bildet var vistnok ikke Mark ;-) )

GM Jon Ludvig Hammer blir med igjen!

Vår faste ratingfavoritt, OSSs førstebordsspiller og tidens nestbeste nordmann med sine 2606 på FIDEs ELO, stormester Jon Ludvig Hammer blir med igjen i år! De siste par årene har andre klemt seg foran på målstreken, så et godt gjett er at Jon Ludvig i år har lyst til å "sette skapet på plass" - som da han vant den 2. Sveins minneturnering ganske suverent med 8 av 9.



mandag 30. mai 2011

Ventelisten ...

Interessen for å bli med i "Svein minneturnering" har de seneste årene langt oversteget hva som det går an å få plass til i Oslo Schakselskaps eksklusive lokaler på Bogstadveien 30.
For å kunne fastholde konseptet om å få til en relevant turnering for deltakere av alle kategorier - barn som voksne og fra begynnere til profesjonelle - har vi valgt å "styre" påmeldingen slik at spillere av alle kategorier blir representert.
Alle som ønsker å bli med vil derfor bli satt på "Ventelisten" vår frem til den endelige deltakerlisten fastlegges tidlig i mars måned 2012. Frem til da vil kun særlig inviterte, heriblant de som har deltatt i tre eller alle de fire første minneturneringer for Svein Johannessen bli prioriterte. Det sammen gjelder en rekke tittelspillere og utenlandske deltakere.
Ønsker du å bli med i 2012 oppfordres du derfor til å melde deg på straks til bjarke@sahl.no